Smarteq redovisar röda siffror

Antennföretaget Smarteq mer än halverade sin omsättning förra året till 41,7 miljoner kronor vilket är en minskning med 53 procent jämfört med 2008. Rörelseresultatet blev minus 19,3 miljoner kronor.

Företagets försäljning inom leden Automotive och AMR, automatisk avläsning av elmätare, har minskat med 54 procent respektive 77 procent jämfört med året innan. Företaget svarade bland annat med en förhandling om temporär lönesänkning för de anställda från och med andra kvartalet, samt slopad outsourcing av varulagret som istället företagets anställda sköter sedan halvårsskiftet.

Ett nytt avtal värt cirka 20 miljoner kronor har tecknats med Continental i Brasilien, dit företaget ska leverera omkring 800 000 antenner för trådlös kommunikation under fem års tid för spårning av fordon.

Totalt har 4,9 miljoner kronor använts till produktutveckling under 2009 för framtagning av främst en ny multifunktionsantenn och räknar med att resultatet ger intäkter tidigast nästa år.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.