Smartmobiler heta i service för kyla

Mobilitet Francks Kylindustri i Göteborg ser till att dra full fördel av den heta trenden med smartmobiler. Det gör samtidigt att de är beroende av snabba åtgärder om något händer med en telefon eller platta.

Smartmobiler heta i service för kyla

Francks Kylindustri är en koncern inom butikskyla, industrikyla och luftkonditionering med fristående bolag på sex olika orter i Sverige. Verksamheten i Göteborg har 24 anställda, varav de flesta är tekniker.

De här kylteknikerna har efter en satsning på mobila lösningar kommit ifrån pappersarbetet kring serviceorderhantering.

– Allt sådant sköts via smarta telefoner och surfplattor med hjälp av en specialframtagen programvara för branschen. Informationen knappas in i telefonen och skickas sedan till vårt system. Tidigare fick allt skrivas ned ute på plats och sedan läggas in i systemet. Nu är vi i alla fall en bit på väg mot det papperslösa kontoret, konstaterar Svante Ström, vd för Francks Kylindustri i Göteborg.

Det innebär samtidigt en sårbarhet, i fall det händer något med en telefon eller surfplatta. Här har företaget hittat ett bra stöd hos RingUp/Linné Kontorsmaskiner.

– Det behövs en leverantör som snabbt kan reparera telefonen eller ordna fram en ersättningsprodukt. Ibland åker de till och med ut och löser problemet på plats, säger Svante Ström.

Kylföretaget har även börjat dra nytta av 4g för att koppla upp sig direkt mot kundernas kylsystem via en portabel router. Det gör det möjligt att felsöka och ibland även åtgärda fel utan att besöka kunden fysiskt.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.