Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Smartphone med 3D-skanning

Mobilt Sony lanserar två nya smartphones med super slow motion video och möjlighet att göra 3D-modeller från verkligheten.

Smartphone med 3D-skanning

Xperia XZ1 och Xperia XZ1 Compact är namnet på de två nya modellerna som Sony presenterat under IFA-mässan, Internationale Funkausstellung Berlin. Trots tillnamnet Compact har de två modellerna mycket gemensamt. Bland annat är de utrustade med två nya Sony-funktioner, varav den ena är Motion Eye-kamera som ”ska fånga detaljer bortom det mänskliga ögat” vilket rent praktiskt betyder möjlighet att spela in slow motion video i 960 bilder i sekunden.

Den andra gemensamma nyheten är 3D-skanning via appen 3D Creator. Funktionen gör det möjligt att skanna valfria objekt i verkligheten och till exempel skicka skanningen till en 3D-skrivare som sedan tillverkar en kopia. Inte så pjåkigt.

Skärmen skillnad

Båda modellerna är byggda på plattformen Qualcomm Snapdragon 835 med X16 LTE för att vara förberedda på nedladdningshastigheter på närmare 1 Gbps. Därtill är de utrustade med det senaste operativsystemet Google Android O och i vanlig ordning är Sony-mobilerna vatten- och dammtåliga.

Den stora skillnaden mellan de två modellerna är förstås storleken. XZ1 Compact kommer med 4,6-tums skärm medan den ”stora” XZ1 har 5,2-tums skärm med exklusiv HDR-upplösning.

Enligt Sony släpps modellerna på marknaden den 6 oktober då XZ1 fått rekommenderat cirkapris på närmare 7 000 kronor och Compact cirka 1 500 kronor lägre.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter