Sms-biljett nu även i Västeras

Nu lanserar Västerås en tjänst där resenärerna får möjlighet att köpa sin biljett via sms. Sms-biljetten ska göra det enklare att resa med stadstrafiken i Västerås och leda till ett ökat resande.

– Det här är ett sätt för oss att ge våra resenärer en enklare vardag, kommenterar Lars Mattsson, vd på Västmanlands Lokaltrafik, i ett pressmeddelande. Det kan handla om att resenärer inte har pengar på sig, bara sedlar som kan vara svåra att växla, glömt busskortet hemma med mera.

Samtidigt tror han att sms-biljetten kommer att locka nya resenärer till kollektivtrafiken. Kunden behöver bara skicka ett sms med en kod som anger vilken typ av biljett han eller hon vill köpa. Svaret är ett sms som gäller som biljett. Kostnaden för resan dras från kontantkortet, eller debiteras mobilräkningen. Biljettpriset blir 9 kronor för barn och 18 kronor för vuxna, vilket är något lägre än ordinarie enkelbiljettpris som är 10 respektive 20 kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.