Sms-rekord på gång inför jul

Vi kan förvänta oss ett sms-rekord på jul- och nyårsafton enligt Telia, som räknar med att närmare 24 miljoner sms kommer att skickas under julafton.

Telia har gått igenom trenden i sms-trafiken under året och även tillfrågat cirka 2 300 svenskar i ämnet. Den prognos operatören tagit fram tyder på att omkring 23,76 miljoner sms kommer att skickas på julafton och cirka 28,8 miljoner på nyårsafton. Förra årets rekord beräknas slås med hela 3,96 miljoner fler god jul-sms och 4,8 miljoner fler gott nytt år-sms. Att sms:a sin julhälsing är idag också dubbelt så populärt som att ringa och säga god jul, säger Telia.

– Sms:et är det nya julkortet. Punkt. Hela året använder vi oss av snabba personliga meddelanden och det finns ingen anledning att vi skulle ändra beteende bara för att det är en storhelg, säger Erik Hallberg, chef för Mobilitetstjänster på Telia.

Samtidigt som antalet sms ökar, går färre svenska till brevlådan. Enligt operatören bryr sig var tredje svensk inte längre om att skicka julkort på det traditionella sättet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.