Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Sms till fastnätsnummer blir tjänst för återförsäljare

SMS Generic Mobile skruvar på sin affärsmodell. Nu kan andra operatörer, integratörer och återförsäljare erbjuda tjänsten för sms till mexade mobiler med fastnätsnummer.

Sms till fastnätsnummer blir tjänst för återförsäljare

En baksida med den nordiska modellen för mobila växelanknytningar och fastnätsnummer i mobilen är att sms-meddelanden inte släpps igenom till användaren, alternativt levereras som ett uppläst meddelande.

Generic Mobile har länge erbjudit en lösning på det här problemet, en tjänst som bryggar över sms-gapet och ser till meddelanden kommer fram även till mobiler med fastnätsnummer och om så önskas även som mejl.

– Nu börjar vi sälja sms-tjänsten via operatörer, systemintegratörer och mindre växelintegratörer. Det betyder att slutkunderna inte behöver vända sig direkt till oss utan kan få sms till fastnätsnummer som en del i paketeringen från sin leverantör, säger Christian Ander, partneransvarig på Generic Mobile.

Avtal med integratörer som Tieto, Evry, och CGI är redan på plats och de stora operatörerna lär vara på väg att börja leverera tjänsten.

Om satsningen blir framgångsrik kanske Genric Mobile upphör med den egna direktförsäljningen. Vad fastnäts-sms kostar per användare och månad vill Christian Ander inte uppge, med hänvisning till att de nya partnerkanalerna ska kunna sätta priserna ostörda.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter