Snabb tillväxt av ip-tv

Motorola har nu levererat över en miljon ip-tv set-top boxar, vilket visar på en snabb tillväxt av ip-tv.

– Kommunikationsföretag över hela världen expanderar inom videoteknologin genom ip-tv, kommenterar Lars Bengtsson, Sverigechef och försäljningsdirektör för Motorola Connected Homes i Linköping.

I tillägg till set-top boxar erbjuder Motorola videolösningar som möjliggör snabb introduktion och implementering av ip-tv tjänster på marknaden.

Den första boxen levererade Motorola i maj 2001. Sedan dess har det hänt mycket och den miljonte set-top boxen, VIP1510, representerar en hel del framsteg jämfört med den första boxen.

VIP1510 är en del av Motorolas produktportfölj som innehåller många modeller med inbyggd hårddisk för digital videoinspelning (dvr) och avkodning av videoformaten mpeg-2 och mpeg-4/avc i både standard- och högupplöst format, hd-tv. Portföljen innehåller även hybridmodeller för att kombinera ip-tv med marksänd digital-tv.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.