Snabb utveckling för hd-ljud i mobilen

I Sverige avvaktar operatörerna fortfarande men ute i världen får nu snabbt allt fler möjlighet till bättre ljud i mobilen.

Nästan 60 procent av länderna inom EU har nu minst en operatör som erbjuder kunderna hd-ljud i mobilnätet och sett till hela världen har tekniken nu rullats ut i inte mindre än 35 länder. Det är 40 procent fler än för ett år sedan rapporterar nyhetsbrevet Rethink Wireless.

I våras uppmande operatören Orange, som varit en föregångare på området, de tunga branschkollegorna Vodafone och Telefonica att det nu är hög tid att få ändan ur vagnen. Om det var det som gav resultat låter vi vara osagt men nyligen meddelande i alla fall Vodafone att de nu släppt på hd-ljud i sitt irländska mobilnät.

De flesta mobiltillverkare erbjuder idag telefoner med stöd för hd-ljud, men det finns ett viktigt undantag. Apple har hittills nobbat tekniken och om den finns med som en av nyheterna i Iphone 5 som presenteras nästa vecka återstår att se.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.