Snabba molntjänster gav Telia ny affär

En unik hybrid-WAN-lösning som ska binda ihop 40 kontor världen över.
När Business Sweden var på jakt efter en it-leverantör var kraven höga.

Snabba molntjänster gav Telia ny affär

Molnet börjar bli allt viktigare för företag, men de är inte helt oproblematiska. Dels när det gäller säkerhet, men även att tillgängligheten kan bli lidande för globala företag. Detta eftersom tillgången går via en centralt placerad server.

Business Sweden som har 40 kontor jorden hjälper svenska företag utomlands – och internationella företag att investera i Sverige. Så när de skulle uppgradera sin it-miljö hade de höga krav på sina molntjänster.
– För en global aktör som Business Sweden är det nödvändigt, avgörande, affärskritiskt att ha en snabb och välfungerande IT-miljö, oavsett om vi arbetar i våra kundplacerade applikationer eller molnbaserat mellan länderna. När vi nu integrerar våra gamla system för att bli mer effektiva och fullt kunna ta steget ut i det molnbaserade blir det än viktigare. Att Telia kan leverera en lösning som fungerar lika bra i Manila som på huvudkontoret Stockholm är precis det vi behöver, säger Björn Wide, IT- och säkerhetschef på Business Sweden.

Efter upphandling föll valet på Telia vars lösning Carrier innebär att IP-trafiken, istället för att ta omvägen via den centrala servern – kan gå direkt ut på internet. En lösning som ger kortare svarstider och mycket bättre användarupplevelse.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.