Snabbkurs om fiber i bokform

Böcker Eltel är en av de stora aktörerna i Sverige när det gäller att bygga fibernät. Nu delar de med sig av sin kunskap om både teknik och upphandling med gratisboken Fiberboken.

Läsvärt för alla som behöver en introduktion till fiber.
Läsvärt för alla som behöver en introduktion till fiber.

Med blott 32 sidor hör inte Eltels Fiberboken till de mer omfattande litterära verken men utrymmet används till att presentera det viktigaste som bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, kommuner och företag kan tänkas behöva veta om fiberteknik, nätprospektering, upphandling och drift av fibernät.

– Med all den erfarenhet vi har av fiber där vi både bygger och ger service, så har vi alla förutsättningar att på ett enkelt sätt förklara var fiber är, vad det innebär för samhället och dessutom dela med oss av den kunskap vi har till alla dem i byalag och stadsnät som funderar på hur man ska göra och vad som gäller, säger Lars Täuber, affärsområdeschef på Eltel Fixed Communication.

Fiberboken kan både läsas on-line och beställas i pappersformat på adressen www.fiberboken.se. Där väntas också fler publikationer i ämnet dyka upp inom kort.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.