Snabbt uppåt för Telenors m2m

M2M Vinsten för Telenors m2m-bolag, Telenor Connexion, nästan dubblerades under förra året.

M2m, eller sakernas internet som fenomenet numera ofta kallas, är en expansiv marknad och Telenor Connexion lyckades väldigt bra med att växa med marknaden under förra året. Omsättningen steg med 50,3 procent till drygt 372 miljoner kronor samtidigt som vinsten gjorde ett ännu större skutt uppåt, hela 95,7 procent till 158,3 miljoner. Det rapporterar nyhetsbrevet Telekomnyheterna.

– Det vi ser är resultatet av ett arbete som har skett under en längre tid. Detta i och med att försäljningscyklerna inom den här branschen är långa, säger Per Simonsen, vd för Telenor Connexion.

Han berättar att merparten av intäkterna fortfarande kommer från industriella lösningar men menar att det är på väg att förändras.

– Fler och fler företag får upp ögonen för att det här inte bara handlar om tunga industriella installationer utan att det är en viktig del i det stora arbetet med att sälja tjänster i stället för produkter, säger han till Telekomnyheterna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.