Snäcka för trådlös surf

En trådlös bredbandstelefon i snäckskalsmodell har lanserats av D-Link. Den baseras på sip och gör det möjligt för användare att ringa i en trådlös wifi-zon.

DPH-540 ser ut som en vanlig mobiltelefon, väger endast 120 gram och har en färgdisplay och bakgrundsbelysta knappar. Telefonen kopplar samtalen via trådlösa nätverk (802.11b/g) samt ip-telefoniprotokollet sip.

Bland funktionerna i telefonen märks e-post (pop3), 40 olika ringsignaler, sekretessläge, volymkontroll och sms (om operatören stöder det). Telefonen har även nummerpresentation och adressbok. Säkerhetsmässigt så klarar DPH-540 kryptering med både wep, wpa och wpa2. 

Central administration

D-Link introducerar också en trådlös lan-lösning för små och medelstora företag, skolor och publika surfpunkter. Med den trådlösa switchen Airpremier MobileLAN DWS-1008 och accesspunkten DWL-8220AP får företag möjlighet till trådlös access i ett centralt administrerat system, vilket gör nätverksunderhåll och konfigurering mer effektivt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.