Snart har nästan alla presence

Om vi får tro på analyshuset Gartner har närvarotjänster och unified communications genomgått den värsta hajpen. Teknikerna förutspås få ett stort genomslag hos företagen inom de närmsta åren.

Gartner har presenterat fler hajp-kurvor, bland annat om trender inom företagskommunikation. Enligt analysföretaget är närvarotjänster, så kallad presence, en teknologi som är på stark frammarsch. Gartner förutspår att presence kommer att öka kraftigt och att genomslaget kommer att vara signifikant inom två år. Med närvarotjänster kan företagsanvändare snabbare få tag i rätt person och slipper vänta på att få svar på mejl eller röstmeddelanden.

Även unified communications kommer att få ett betydande genomslag hos företag under den närmaste femårsperioden. Precense är en viktig pusselbit för framgångsrik användning av samverkansverktyg.

Inom två till fem år kommer dessutom de flesta organisationer att erbjuda sina anställda en mobil enhet för all kommunikation samt använda sig av tjänster som bygger på fast och mobil konvergens.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.