Snart kan Mitels lösning transkribera videomötet

Möten Mitel MiTeam Meetings ska göra videomötet enkelt och anpassat. På ett år har bolaget släppt 700 uppdateringar med olika funktioner till den nya plattformen. Bland de kommande releaserna finns transkribering av mötet till text.

Snart kan Mitels lösning transkribera videomötet

Resfria möten har väl aldrig varit mer aktuellt, men plattformar för videomöten är sällan helt friktionsfria. Mitel MiTeam Meetings har dock ambitionen att leverera detta. Den molnbaserade videomöteslösningen ska förenkla samarbetet inom och mellan organisationer.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Jonas Carlson är marknadschef för Mitel i Norden. Han betonar att stegen för att sätta igång måste vara få, utan att det krävs någon manual – och med ett intuitivt gränssnitt.

– Det måste vara enkelt att logga in, för man får inte så många chanser. Man måste också ha en mötesdisciplin och ha med de mjuka parametrarna, säger han.

700 uppdateringar på ett år

Lösningen är prenumerationsbaserad, där man betalar månadsvis. Och Mitel MiTeam Meetings är en väldigt anpassningsbar plattform som ständigt uppdateras med ny funktionalitet.

– Vi bygger tjänsten i molnet tillsammans med olika mikrotjänster via Mitels CloudLink som är kittet mellan Mitels telefonilösningar och de nya apparna, och vi räknar med att ha releaser varje månad. På ett år har vi släppt 700 uppdateringar med olika funktioner. Det kan jämföras med att man vanligtvis släpper 2-4 servicepackar per år. Så det är ett helt annat tempo som möjliggör att vi får ut nya funktioner väldigt snabbt utifrån vad våra kunder efterfrågar. Vi kommer exempelvis att släppa MiTeam Meetings som en fristående app redan den här veckan, säger Jonas Carlson.

– Vi är också väldigt starka i vissa vertikaler som exempelvis landsting, och vi tittar på hur vi kan anpassa applikationen för dem. Det här är en väldigt bra grund för de delar som vården efterfrågar.

Då kommer transkribering av mötet

Bland de kommande uppdateringarna finns att man inte bara ska kunna lyssna på ljudet från mötet, utan även få det transkriberat till text. Med en smart loggning ska det vara mycket sökbart på ord eller syntax – och tjänsten har dessutom krypterad lagring i ett EU-moln.

– Under året är det tänkt att vi ska ha in transkribering som funktion. Det kommer också komma ett mobilstöd så att man kan gå in med mobilen eller paddan. Och vi kommer skapa möjligheten för att bygga en mer anpassad lösning för huddle rooms, säger Mikael Altinger, Mitels försäljningschef för Norden.

Mitel anser att det är före och efter mötet som man kan skapa förutsättningar för effektivare sammankomster över nätet. Så fort en mötesinbjudan har skickats ut så skapas ett virtuellt rum som alla inbjudna kan ta del av. Där hittar man också all tänkbar information innan mötet. Från vilka som är inbjudna – till agendan, tidigare mötesprotokoll, samt annat material som presentationer, dokument, filmer och länkar. Det virtuella rummet finns kvar efter mötet. Det är alltid samma rum med samma nummer, och det är alltid öppet.

Allt material finns kvar för framtiden

Med bestående mötesrum finns allt material kvar för framtiden. Man får överblick över historiska-, såväl som kommande möten. Man kan enkelt se vad som beslutades, och istället för att boka ett uppföljningsmöte kan man gå tillbaka och titta på de dokument som finns i det virtuella rummet. Man kan också be om ett förtydligande eller mer information i chatten.

Enkelheten är genomgående. Du kan chatta innan, under och efter mötet – men även boka ett ad hoc-möte direkt från chattfönstret. Då startas videomötet automatiskt upp i ett nytt fönster utan att någon ytterligare inloggning behövs. Man kan även ringa in till mötet. Externa deltagare placeras i ”gästlobbyn”. Där sitter de tills någon behörig släpper in dem, vilket ger kontroll. Gästerna har inte tillgång till historiken.

Enligt Jonas Carlson är det avgörande att man kan se alla deltagare på
skärmen.

– Det är viktigt med ögonkontakten, för när vi ser varandra så kan vi tolka den andres kroppsspråk, och risken för att någon ”zoomar ut”  är mycket större om inte alla finns med på skärmen, säger Jonas Carlson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.