Snart två miljarder mobilanvändare i världen

Antalet mobilanvändare i världen kommer att passera två miljarder innan året är slut. Det visar en undersökning som norska Teleavisen har tagit del av. Tillväxten blir störst i Indien och Kina.

Enligt undersökningen, som utförts av Informa Telecom & Media, kommer antalet mobilkunder att nå två miljarder i slutet av 2005. Det är en fördubbling på tre år och bara under förra året steg antalet mobilanvändare med 91 miljoner. Största tillväxtregionerna är Asien, Stilla havs-regionen och Afrika. Indien och Kina anses ha störst potential för tillväxt.

Med den här takten kommer det enligt analytikerna att finnas tre miljarder mobilkunder år 2010. Men eftersom att de flesta av de nya kunderna finns i u-länder så kommer inte operatörerna att tjäna lika mycket pengar per kund som de gör i dag. Undersökningen visar också att 3G-tjänster kommer att få ett uppsving under 2008.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.