Snom snabbare på Lync-telefoni

Snom har lagt till automatisk konfigurering mot Lync i den nya serien med uc-telefoner. Allt för att projekten ska bli snabbare och enklare att hantera.

Snom snabbare på Lync-telefoni

Nyheten gäller de modeller av skrivbordstelefoner som Snom släppte i Lync 2013-certifierad uc-version i februari: 7xx-serien och toppmodellen 821 UC Edition.

Telefonerna har fått helt ny firmware som gör att de direkt ansluter till Lync-servern för konfigurering ”out of the box”.

– Det här är de första standardbaserade Lync-telefonerna som erbjuder plug and play-integration med Lync, vilket innebär att vi kliver fram gentemot våra konkurrenter, säger Michael Knieling på Snom, som visar upp de Lync-förberedda telefonerna på Enterprise Connect i Orlando där mässgolvet är det största någonsin.

Snom har också lagt till stöd för flera Lync-funktioner i UC Edition-modellerna, som click to call, autentisering med 802.1x-protokollet och gränssnitt för deltagare i Lync-konferenser.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.