Snow Software köper The Institution

Bransch The Institution som utvecklat mdm-lösningen Revival, som används av bland andra SAS och SJ, har nu blivit uppköpta för en hemlig summa.

The Institution står bakom Revival, en lösning som hjälper företag med mjukvaruhantering på mobila enheter. SJ, SAS och Klarna är exempel på några företag som använder Revival. Man omsatte 2013 över 17 miljoner kronor. Uppköparen Snow Software är en riktigt snabbväxare inom sam (software asset management), under de senaste sex åren har man vuxit med 60 procent om året.

Man motiverar köpet av The Institution med att det banar väg för en fjärde generations sam-plattform och det därför stärker Snow Softwares erbjudande. I sitt pressmeddelande skriver man:

”Appar har förändrat användarnas förväntningar och skapat nya utmaningar för företagens it-avdelningar. Appar som köps av användarna måste nästa generations sam-plattformar kunna hantera. Det betyder att Snow Software förenklar optimering och licenshantering av mobila enheter med Ios, Android och Windows och ger samma kontroll som redan används för datacenter och datorer”.

– Det här är ett stort steg för oss. Mobiladministration är väldigt spännande och med expertisen hos The Institution stärker vi vårt erbjudande, vi kan erbjuda en smart lösning som sträcker sig över alla plattformar. Från mobila enheter och skrivbordet till datacentret och molnet, säger Axel Kling, vd på Snow Software.

Revival kommer att fortsätta säljas och utvecklas i Sverige.

– Revival är en unik produkt som skapar mervärde för några av Sveriges ledande företag. Tillsammans med Snow Software tar vi nu nästa steg och lyfter licenshantering på mobila enheter till en ny nivå. Vi är två framgångsrika företag som går samman med ett gemensamt erbjudande som är unikt. Och det gynnar både gamla och nya kunder, säger Henrik Wirén, vd på The Institution

The Institutions team flyttar han nu in hos Snow Software men de förblir en separat enhet. Revival kommer inte heller att försvinna som fristående produkt men både utbyta funktioner och integreras med det nya ägarbolagets lösningar för sam, software asset management, eller licensadministration om vi ska hålla oss till svenska.

– Det blir en korsbefruktning, arbetet har redan satt igång och vi kommer framöver att kunna erbjuda en oöverträffad hantering av licenser på mobila enheter inte minst när det gäller Apples volymlicensprogram, säger Andreas Jacobsson, nordisk försäljningschef på The Institution.

Redan inom kort menar han att de befintliga Revival-kunderna kommer att få se de första resultaten av det arbetet.

Tanken är att Revival med nya ägare nu också ska hitta fler kunder även utomlands, till att börja med i Norden men på sikt även på alla de marknader där Snow Software redan är etablerade.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.