Snowflake lanserar ny molntjänst för telekombranschen

Molntjänster Om telekomföretagen ska klara av att modernisera sina nätverk och utveckla sina affärsmodeller behöver de göra sig av med krångliga legacy-tekniker. Det anser åtminstone Snowflake som nu lanserar en ny molntjänst för telekombranschen.

Snowflake lanserar ny molntjänst för telekombranschen
Dan Öhlander är nordisk chef på Snowflake.

Snowflake Telecom Data Cloud kombinerar Snowflakes dataplattform med lösningar från företagets partners och branschspecifika data.

Med Telecom Data Cloud ska Snowflake nu hjälpa företag inom telekomsektorn att påskynda sin digitala transformation och att effektivisera verksamheten.

Kan skapa maskingenerad data i realtid

Den telekomanpassade molntjänsten har enligt Snowflake framförallt fem styrkor. Eftersom STDC (Snowflake Telecom Data Cloud) erbjuder en gemensam, säker plattform för konsolidering av data över flera moln bidrar till det en modernisering av telekomnätverket.

En annan styrka med STDC är enligt Snowflake att det maximerar effekten genom en gemensam plattform för all data. Snowflake säger sig också kunna skapa maskingenerad data i så gott som realtid.

Kunderna kan också skapa mer personliga data och applikationstjänster genom Snowflake Marketplace, vilket ska hjälpa dem att sälja IoT-data (Internet of Things).

– Nästa våg av tillväxt och innovation inom telekombranschen kommer utan tvekan att drivas av data, och den kommer att kräva samarbete mellan företag och branscher, säger Dan Öhlander, nordisk chef på Snowflake.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.