Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Södra påbörjar 5g-resan

Ett första steg mot automation via 5g. Skogsägarföreningen Södra ansluter till Telias partnerprogram för 5g och tillsammans med operatören ska de utveckla tekniken vid massabruket i Mörrum.

Södra påbörjar 5g-resan

Med sina 52 000 medlemmar är Södra den största skogsägarföreningen i Sverige. Och med tanke på hur viktig skogsindustrin är för landet – är de helt klart en del av Sveriges ryggrad.
I ett nytt projekt ska Telia och Södra utforska möjligheten inom IoT och automation inom skogsnäring.

Initialt har Telia gjort anpassningar i det 4g-baserade nätet för att ge ökad kapacitet, täckning, högre tillgänglighet och robusthet. Det här är ett första steg mot 5g, men genom att använda nya komponenter och ny arkitektur skapas möjligheter redan på 4g-nätet.

För Södras del innebär de specifika anpassningarna att de får en pålitlig digital infrastruktur som de kan utveckla sina egna tjänster och IoT på. På sikt ska det har möjliggöra autonoma fordon.
Samarbetet är även ett bra sätt för organisationen att 5g-växa i takt med behovet.
– Att leverera förbättrade IT-tjänster kräver i allt större grad att man står på ett väldigt starkt fundament. Just nätet och dess tillgänglighet, hastighet och flexibilitet blir allt viktigare i att möjliggöra vår framtida digitalisering, säger Christoffer Grahn, ansvarig för partner-relationer hos IT på Södra.

I samband med avtalet går Södra även med i Telias 5g-partnerprogram.
– Det pratas mycket om den fjärde industriella revolutionen. Eller industri 4.0. I korthet så innebär det att smarta automatiserade flöden ska ge effektivare produktion, logistik, större flexibilitet, kortare ledtider och högre kvalitet. 5G kommer att vara en avgörande faktor för industrin att ta nästa steg mot detta, säger Staffan Åkesson, Chef Telia Infra

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter