Sofia Ahlmark Hyvärinen: Så prioriterar Tele2 företagsaffären

Operatörer Networking, 5g och privata nät. När Sofia Ahlmark Hyvärinen, chef för Tele2:s företagsaffär tittar på prioriteringslistan för 2023 är det tre viktiga saker.

Sofia Ahlmark Hyvärinen: Så prioriterar Tele2 företagsaffären

Året 2022 kommer gå till historien som ett av de mer omtumlande i modern tid. Coronapandemi och halvledarbrist som sedan i februari fått sällskap av ett invasionskrig i Europa. Hur navigerar man i tuffa tider som detta? 

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Telekom idag tog pulsen på operatörernas chefer för företagsaffären, hur ser prioriteringarna ut för 2023 och vad är de stora utmaningarna? Här berättar Sofia Ahlmark Hyvärinen, försäljningsdirekt Tele2 Företag, vad de ser kommer prägla kommande år.

Hur ska ni prioritera för att få tillväxt 2023?

– För oss är kunden alltid det viktigaste. Vår målsättning är att kunden ska känna att vi finns där för dem med vår kompetens och att vi fortsätter att fungera som deras kommunikationsrådgivare.

Vi på Tele2 Företag har ett antal utvalda tillväxtområden som vi fokuserar på, bland annat inom Networking och naturligtvis också kring 5g:s olika möjligheter.  Till exempel jobbar vi tätt tillsammans med elbåtstillverkaren X-Shore för hjälpa dem att bygga framtidens smartaste båtfabrik med ett privat 5g-nät. 

Självklart arbetar vi också med fortsatt utveckling av våra egna erbjudanden, både själva men också tätt tillsammans med vårt starka partnernätverk. Vårt mål är att alltid kunna tillgodose våra kunders behov av hållbara och säkra helhetslösningar.

Hur har årets händelseutveckling påverkat er?

– Både vi och våra kunder påverkas självklart av hur händelseutvecklingen ser ut i världen. Precis som alla andra så för vi diskussioner både internt, men även med våra kunder om hur vi kan anpassa vårt arbetssätt men också våra erbjudanden för att ligga rätt.

Hur har ni kunnat tackla de problem som uppstått kring komponetbrist/krig

– Bristen på världsmarknaden är något som påverkar många branscher och vi följer situationen noggrant. Vi har som många andra upplevt förseningar på grund av den rådande globala situationen, men vi har trots omständigheterna optimerat vår planering av lager för att motverka komponentbrist och förseningar över tid. Vi har en nära dialog med våra leverantörer och tillsammans har vi lyckats väldigt bra med att optimera leveranserna till våra kunder.

Hur kommer inflationen att påverka er?

– De utmanande makroekonomiska trenderna förväntas fortsätta, åtminstone under viss tid och påverkar oss som alla andra. Vi arbetar kontinuerligt med vår kostnadsbas och effektivitet för att i slutändan kunna ge våra kunder en så konkurrenskraftigt erbjudande som möjligt.

Finns det något ni kommer prioritera extra under 2023?

Kort svar på den frågan är såklart våra kunder som alltid kommer att vara det viktigaste för oss även 2023.


Hur ser 5g-tillväxten ut och hur påverkar den er affär?
– Vi har i dagarna lanserat en helt ny mobil portfölj för SME-marknaden som bygger på obegränsad data med 5g. Vi ser att våra användare förbrukar mer och mer data och har nu ett erbjudande som möter den efterfrågan på obegränsad data. Vi jobbar även med utbyggnaden och utvecklingen av 5g-privata nät som möjliggörare för vår industri att bli än mer effektiva och den utvecklingen fortsätter framöver.

Några nya produkter/tjänster som ni ska lansera nästa år?

– Vi har flera spännande produkter och tjänster vi kommer att lansera nästa år för att ytterligare stärka vårt erbjudande på marknaden. Vi får återkomma mer om dessa det när det börjar närmar sig lansering.

Vad är målet för B2B 2023? Vilken utveckling kommer vi se?

– Vi fortsätter att leverera på vår strategi som pekar mot lönsam tillväxt genom att erbjuda kvalitativa tjänster inom kommunikation tillsammans med en stark kundupplevelse och fortsatt utveckling av framtidens behov av säkra, hållbara lösningar.

Vilken trend kommer påverka telekombranschen mest det kommande åren?

– 5g kommer fortsatt att kunna erbjuda nya möjligheter och vi är i starten av utrullningen. Privata 5g-nät har relativt nyligen lanserats och vi ser att utvecklingen inom denna teknik kommer att fortsätta för att kunna erbjuda våra företagskunder stora möjligheter att effektivisera och att bli mer hållbara och säkra. Utöver det så är hållbarhet och säkerhet ledord för oss i allt vi gör och vår erfarenhet från marknaden säger oss att den utvecklingen är viktig även för våra kunder.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.