Sollefteå först i Västernorrlands stora operatörsbyte

Telefoni På natten till tisdag börjar Sollefteå Kommun ringa med Telia istället för Alltele. De blir då först ut att genomföra regionens samordnade operatörsbyte.

Inte mindre än 26 kommuner, myndigheter och kommunala bolag i Västernorrland, med Landstinget Västernorrland i spetsen, skrev i slutet av januari under ett nytt gemensamt telefoniavtal med Telia. Upphandlingen var det andra försöket att få till ett avtal, det första körde fast i överklaganden från TDC och den tidigare operatören Alltele.

I nästa vecka, på tisdag en timma efter midnatt, är det dags för den första av de 26 organisationerna att genomföra operatörsbytet skarpt.

– Totalt handlar det för oss i Sollefteå om någonstans kring 1 000 användare, berättar Maed Safaee, informationsstrateg på kommunen.

För kommunen handlar bytet till Telia i fösta hand om bättre ekonomiska villkor.

– Vi får pengar över som vi istället kan använda till att till exempel anställa sjuksköterskor inom äldrevården, säger han.

Några skillnader när det gäller exempelvis mobiltäckning blir det inte för komunnens användare eftersom den tidigare leverantören Alltele använder just Telias nät för företagskunder och offentliga kunder.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.