Soluno och Netnordic i uppköpsaffär

Affärer Soluno växer snabbt. Nu köper man upp en del av Netnordic vilket ytterligare stärker positionen på den nordiska marknaden.

Soluno och Netnordic i uppköpsaffär

Det är Netnordics del för molnbaserad telefoni som får en ny ägare istället för den nordiska systemintegratören. Solunos köp tillkännages idag – och inga exakta siffror ges ut kring köpesumma, antalet användare eller hur många anställda denna del har.

Soluno har idag ungefär 200 000 användare i sin plattform, och enligt Telekom idags uppgifter så ökar det totala antalet med några procent i och med köpet. I ett pressmeddelande försäkrar båda företagen till kunderna ”att ingenting kommer att förändras på kort sikt och att Soluno kommunicerar eventuella framtida förändringar med god framförhållning”.

– Solunos tillväxt- och innovationsstrategi inkluderar både organisk tillväxt och en M&A-strategi. Konsolideringstakten har accelererat snabbt de senaste åren, och vi kommer sannolikt att se att de flesta av de mindre leverantörerna blir förvärvade av de 20 ledande spelarna i Europa, säger Mattias Ohde i samma pressmeddelande.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!