Soluno uppdaterar Mitels samarbetsverktyg

Collaboration En ”ansiktslyftning” som ska ge bättre kundupplevelser. Nu lanserar Soluno uppdateringar i tjänsterna Miteam och Mobile VoIP.

Soluno uppdaterar Mitels samarbetsverktyg

Operatören Soluno slipar på produkterna och nu har de gjort en uppdatering i plattformen Mitel 4.5 SP1. I tjänsten Miteam är det nu enklare att växla kommunikationssätt – plus att det blivit lättare att hitta tack vare en ny filtreringfunktion. Mobilappen har utvecklats med inbyggt stöd för mobilt voice over IP.

– Vi på Mitel är väldigt positiva till Solunos satsning på Miteam och tiden är rätt. Intresset för mobila samarbetslösningar är verkligen stort, säger Claes Kolare, vd på Mitel till Telekom idag.

Ny filtreringsmöjlighet

Uppdateringen av Miteam innebär bland annat att det enkelt ska gå att växla från en chatt till ett samtal, konferens, eller att slå över till webbdelning. Därtill ska nya filtreringsmöjligheter göra det enkelt för användarna att kunna hitta favoritchattar, intressanta strömmar samt olästa meddelande. Bland standardfunktionerna finns nu dokumentdelning, skärmdelning och videomöten. Saker som användare lär uppskatta enligt Claes.

– För användaren innebär Miteam att man här får sin telefoni och mobila samarbetslösning sömlöst integrerade med varandra. Fördelen är att man därmed slipper gå in/ur mellan olika appar och gränssnitt för att kommunicera vilket oftast är fallet i andra alternativ, säger han.

Ger fler möjligheter

Kunder som saknar tillgång till wifi lär även uppskatta den senaste uppdateringen. Mobilappen har fått inbyggt stöd för Mobile VoIP. Det innebär att användare nu kan ringa samtalen över internet. Även där mobiltäckningen är av lägre kvalitet är det en fördel att använda Mobile VoIP istället för att installera DECT-system.

– Mobil VoIP är ett intressant område som i det här fallet öppnar för ytterligare möjligheter att skapa kostnadseffektiva och kundanpassade lösningar. Mobile VoIP är en viktig del för Mitel där det ger användarna bättre i täckning i områden där mobiltäckningen är dålig, dessutom ger det möjligheter till bättre ljudkvalitet där det finns wifi, säger Claes Kolare.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!