Solus BC i mex-samarbete med Telia

Mobila anknytningar Som första växelleverantör i molnet får Solus BC möjlighet att leverera fullt integrerade mobila anknytningar med Telia som operatör även till mindre företag.

Varje Telia-kund hos Solus BC, och andra molnbaserade växelleverantörer som erbjuder möjligheten att själv välja operatör, har fram tills nu varit tvungen att ha en separat mobil direktaccess. Det har inneburit högre kostnader och svårigheter för mindre företag att använda Telia som mobiloperatör eftersom man i praktiken behövt köpa minst 60 abonnemang.

Hos Solus BC blir det nu ändring på det eftersom man som första och hittills enda växelleverantör fått en fast och gemensam mobilaccess till Telia som kan användas av många kunder.

– Historiskt sett har Telia haft en strategi att gör allt i egen regi så det här ett genombrott, säger Mattias Ohde, vd för Solus BC.

Full-mex från en användare

I och med avtalet med Telia kan de nu leverera fullvärdiga mex-anknytningar i små volymer från alla de nätägande mobiloperatörerna plus TDC och Phonera. Att Telia nu valt att byta strategi tror Mattias Ohde beror på det stora återförsäljarnät Solus BC numera har.

– Många av Telias återförsäljare är också våra återförsäljare och totalt har vi omkring 100 säljpunkter spridda över landet. Jag tror också att det har spelat in att vi inte själva erbjuder några operatörstjänster utan är verkligt operatörsoberoende, säger han.

Att Solus BC nu kan erbjuda samma typ av mex-lösning oavsett operatör gör det enklare för kunderna att både byta operatör och att vid behov använda olika operatörer till anställda i olika delar av landet.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.