Sömlös användar-upplevelse i Windows 10

Operativsystem Med Windows 10 kommer operativsystemet och utseendet bli detsamma i alla typer av enheter, från smartphone till stationär dator.

Sömlös användar-upplevelse i Windows 10

Igår presenterade Microsoft Windows 10 med slogan: One product family, One platform, One store. Och det sammanfattar också nyheterna rätt bra.

Den största nyheten för företaget kan nog anses vara att användarupplevelsen med det nya operativsystemet blir sömlöst. Det kommer alltså att se likadant ut på samtliga plattformar: smartphones, surfplattor och datorer, med vissa anpassningar till skärmens storlek.

Inkännande operativsystem

Windows 10 ska även kunna känna av om du har ett tangentbord eller en mus ansluten när du startar din enhet och kommer då automatisk att få upp skrivbordsläge. Använder man surfplatta eller smartphone ska pekskärms-läget aktiveras.

Operativsystemet ska också innehålla nya funktioner för företagsanvändare med säkerhetslösningar och bättre kontroll på användaridentiteter, samt funktioner som ska förenkla utrullning i större organisationer samt uppdateringar kring mdm.

Öppen appstore

Dessutom, som det sista två orden i slogan antyder, så kommer det i Windows 10 vara möjligt att öppna appar från Windows store även i en traditionell skrivbordsmiljö.

I dagsläget öppnar man upp Windows 10 för tekniker att ta en titt och komma med feedback. Något officiellt datum för lansering finns ännu inte, men det rör sig med stor sannolikhet om slutet av 2015.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.