Sommarens affärer i korthet

Trots den varma sommaren har en hel del avtal tecknats medan vår nyhetssajt haft sommarledigt. Vi sammanfattar därför de viktigaste i korthet.

TDC Dotcom tecknar mångmiljonkontrakt

TDC Dotcom får leverera telefoni till ett värde av 100 miljoner kronor per år till Stockholms läns landsting. De är huvudleverantör tillsammans med underleverantörerna TDC Song och Tele2. Totalt löper avtalet på fem år med möjlighet till två års förlängning och beräknas vara värt 510 miljoner kronor. Landstinget i Stockholm har cirka 60 000 abonnemang men har målsättningen att minska ner det till 45 000.

Telia Sonera skriver avtal med Landstinget i Värmland

Landstinget i Värmland har tecknat ett fyraårigt avtal med Telia Sonera värt 60 miljoner kronor. Avtalet omfattar både fast och mobil telefoni och är ett så kallat flerfunktionsavtal.

TDC Song levererar till Luftfartsverket

TDC Song utökar sitt samarbete med Luftfartsverket dit de redan levererar telefonitjänster. Det nya avtalet innebär att företaget också kommer att leverera datatjänster till bland annat 37 siter och 17 flygplatser.

Citymail förlänger med Tele2

Citymail och Box Delivery förlänger sitt avtal med Tele2. Avtalet omfattar helhetslösningar för kommunikation inklusive fast och mobil telefoni samt intranät och internetuppkoppling via Tele2:s ip-stamnät. Avtalet gäller upp till 36 månader för internet/intranät och 24 månader för telefonidelen.

Gotlands kommun väljer Tele2

Gotlands kommun har tecknat ett avtal med Tele2 både för fast och mobil telefoni. Det omfattar 4 000 fasta anknytningar och 1 700 mobiler och beräknas vara värt 15 miljoner kronor under två år.

Tele2 köper E.ON Bredband

Tele2 har köpt 75,1 procent av aktierna i E.ON Bredband för 409 miljoner kronor. I E.ONs nät finns möjlighet att erbjuda 500 000 användare triple play. Affären beräknas ge synergieffekter på 25 miljoner kronor per år och integrationskostnaderna beräknas till 35 miljoner kronor.

Tele2 levererar till Volvo

Tele2 har slutit ett ramavtal med AB Volvo om att leverera fast och mobil telefoni till hela koncernen. Det handlar bland annat om 10 000 mobilabonnemang. Det löper under två år och beräknas ha ett värde på minst 155 miljoner kronor.

Telia Sonera tecknar mångmiljonkontrakt med LRF

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, har tecknat ett avtal med Telia Sonera gällande fast och mobil telefoni. Avtalet beräknas vara värt 400 miljoner kronor per år och erbjuds LRFs 70 000 rörelsedrivande medlemmar.

Fiberdata avtalar om bredband i Vännäs

Fiberdata ska leverera och installera den senaste G-PON-tekniken i kommunens nät, något som gör att samtliga invånare i Vännäs får en bredbandsuppkoppling med hög kapacitet. Lösningen möjliggör så kallad triple play.

TDC Song köper ethernetväxlar från Huawei

Huawei Technologies har skrivit ett avtal med TDC Song om att leverera ethernetväxlar till TDC Songs svenska bredbandsnät. Ethernetväxlarna är av modellen Quidway s8500 med RPR-teknik.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.