Sonicwall släpper skalbar lösning och Ios-app

Sonicwall uppdaterar sin produktlinje för säker vpn-åtkomst. Man passar även på att anpassa sin app för Appleprodukter.

Sonicwall släpper skalbar lösning och Ios-app

Sonicwall uppdaterar sina produkter för säkra fjärråtkomster. Den nya generationen heter E-class SRA EX9000 och är en kundplacerad enhet som möjliggör för mobila användare att komma åt företagsinterna resurser. Plattformen i sig är inte ny, men en viktig nyhet i EX9000 är möjligheten att skala upp ända till maximalt 20 000 användare.

Hårdvaran är i sin tur tänkt att användas med Sonicwalls app Mobile connect. Den finns redan för Android men släpps nu även för Apples Ios. Med Mobile connect kan medarbetare med antingen företagets eller sin privata mobil koppla upp sig via en säker, ssl-krypterad vpn-anslutning.

– Iphone och Ipad är väldigt populära men har inte gått att använda säkert i alla miljöer förut. Nu gör vi det möjligt för företag och institutioner att använda Apples produkter utan att kompromissa med säkerheten. Med den här lösningen kan man ha full koll på vem användaren är och att uppkopplingen är säker, säger Jan Hindolff, nordenansvarig på Sonicwall, till Ti.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.