Sonim släpper ruggad livvakt

Lång driftstid, gps, man-down och flertalet säkerhetsknappar. Nya ruggade XP3340 Sentinel från Sonim är byggd för att skydda ensamarbetare.

Sonim släpper ruggad livvakt

I XP3340 Sentinel gör Sonim sitt yttersta för att erbjuda allt från jord- och skogsbrukare till väktare en bra säkerhetslösning. Får man tro tillverkaren ska exempelvis en batteriladdning lätt täcka ett skift på 16 timmar, även med gps-tracking och blåtand påslagna. Nöjer han eller hon sig med enbart gps ökar drifttiden till 29 timmar.

Den ruggade mobilen lär kunna hantera såväl avancerade larm kopplade till en larmserver som enkla sms-larm skickade till en privatperson. Och för att förenkla riskhanteringsprocessen är Sonim XP3340 Sentinel utrustad med programmeringsbara funktionsknappar i rött, gult och grönt. Exempelvis för snabb kontakt med larmcentralen eller lämning av koordinater. Men här finns också en inbyggd programmerbar man-down accelerometer. Funktionen konfigureras ”over-the-air” och ska klara av att upptäcka allt från fritt fall och slag till utdragen lutning och ingen rörelse.

Ruggigt ruggad

Samtal under svåra förhållanden sägs inte vara någon match för mobilens aktivt brusreducerande mikrofon. Med en 23 mm stor högtalare skyddad av ett Gore-lager lovar XP3340 Sentinel säkerställa att kommunikationen fungerar i alla lägen.

Enligt Sonim når dess ruggade standards långt utöver den militära specifikationen 810G för robusthet. Bland annat skyddas telefonens två tum stora högupplösta display av en 1,5 mm tjock Corning Gorilla-glaslins för hög stöttålighet och skydd mot repor. Dessutom ska XP3340 Sentinel vara helt vattentät ner till två meter, fullt dammsäker och kunna tappas från två meter rakt ner i betong – utan att dö.

Som om det inte vore nog är mobilen också certifierad mot salt, dimma, luftfuktighet och termisk chock. Oavsett om temperaturen plötsligt skulle svänga från minus 20 till plus 55 grader.

För att vara på den säkra sidan backar Sonim upp mobilen av en treårig garanti som ska täcka såväl eventuella yttre skador som inbyggd programvara och fabrikationsfel.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.