Sony Ericsson borta från topp-10

Det var ett bra tag sedan Sony Ericsson kunde räkna sig som en av de största mobiltelefontillverkarna. Nu har företaget trillat ut från topp-tiolistan.

Det är första gången i historien som Sony Ericsson inte kan räknas in bland världens tio största mobiltillverkare uppger Elektroniktidningen som studerat den senaste statistiken från analysföretaget ABI. Med en marknadsandel på 2,1 procent och 7,6 miljoner sålda telefoner under andra kvartalet i år blir placeringen inte bättre än elfte plats, passerade även av Alcatel-Lucentägda TCL.

Trots vikande försäljningssiffror är Nokia fortfarande störst i världen med 88,5 miljoner sålda enheter. Det är avsevärt färre än de 111 miljoner som de presterade så sent som för ett år sedan och listtvåan Samsung närmar sig med stormsteg. De sålde hela 74 miljoner mobiler under samma period vilket är tio miljoner fler än för ett år sedan.

Iphone fortsätter att sälja lysande och Apples har nu passerat 20-miljonersstrecket. Det innebär att de snart hunnit upp LG i jakten på titeln som världens tredje största mobiltelefontillverkare.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.