Sony Ericsson mest attraktivt

Rekordfort har Sony Ericsson blivit en av Sveriges attraktivaste arbetsplatser, enligt undersökningen Företagsbarometern som genomförs bland studenter.

I Universum Communications årliga undersökning Företagsbarometern, som genomförs bland landets universitetsstudenter, hamnar Sony Ericsson högt upp på listan över attraktiva företag. Sony Ericsson är dessutom det företag som klättrat snabbast på Universums lista. Av hundra utvalda företag hamnar Sony Ericsson på andra plats hos data/it-studenter, på fjärde plats hos teknologer och högskoleingenjörer och på en 15:e plats bland ekonomerna.

– Det är mycket sällsynt att ett nytt företag i undersökningen placerar sig så högt och dessutom så brett, det vill säga i flera av studentgrupperna, säger Martin Strömqvist, vice vd och en av två grundare till Universum.

– För oss är rekryteringen av högskoleutbildade viktig och att de ger oss så pass hög ranking gör oss glada och stolta. Resultatet visar att vi är på frammarsch och att vi lyckats göra Sony Ericsson till en attraktiv arbetsgivare, säger Krister Jönsson, personalchef Sony Ericsson Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.