Sony Ericsson på väg att splittras

Wall Street Journal skriver att Sony är på väg att köpa ut Ericssons hälft i det samägda mobilbolaget Sony Ericsson.

Sony Ericsson på väg att splittras

Sony Ericsson bildades i oktober 2001 och även om det dykt upp en del intressanta produkter under resans gång har framgångarna på senare tid antagligen varit färre än parterna hoppats på.

Wall Street Journal skriver nu att Sony inom kort tänker köpa ut Ericssons hälft i bolaget. Tidningen hänvisar till insatta källor. Någon prislapp är ännu inte satt, men spekulationer pekar på att det kan landa på så mycket som 1,25 miljarder euro.

Avsikten sägs vara att Sony vill knyta mobilverksamheten närmare sina övriga produkter så som surfplattor, spelkonsoler och bärbara datorer. För Ericssons del skulle det innebära att de återigen kan fokusera helt och hållet på företagsprodukter.

Varken Sony eller Ericsson har uttalat sig i frågan och uppgifterna är i övrigt väldigt få.

Efter förluståren 2008 och 2009 lyckades Sony Ericsson återhämta sig en del och visade positiva siffror under fjolåret. Men nu har bolaget återigen backat, då omsättningen under det senaste kvartalet anges till 1 193 miljoner euro, jämfört med fjolårets 1 757 miljoner euro.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.