Sony Ericsson syr ihop flash och java

För att nå det bästa ur två världar ska Sony Ericsson kombinera flash och java i mobilen. Under året ska mobiltillverkaren släppa ett utvecklingspaket för att ta fram applikationer som använder båda teknikerna.

Under andra halvåret i år planerar Sony Ericsson att släppa ett utvecklingspaket som ska göra det möjligt att kombinera flash och java vid utveckling av nya mobila applikationer. Därefter ska nya telefoner som har stöd för dessa program lanseras.

Projektet går under namnet Capuchin och syftet är att ta fram applikationer som kombinerar det bästa ur två världar. Till exempel kan en utvecklare använda java för att göra ett mobilspel med en 3d-miljö, medan flash kan vara ett bättre alternativ för att skapa spelets menyer. Flash styrka sägs vara möjligheten att skapa renare användargränssnitt och java utmålas som en stark plattform för att utveckla de resterande delarna av applikationen.

Som ett första steg ska Sony Ericsson presentera utvecklingspaketet under mässan Java One som pågår i San Francisco den 6–9 maj.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.