Sony Ericssons första smartphone för 3g

Nu kommer Sony Ericsson med sin första smartphone för 3g, Sony Ericsson P990. Modellen kan även anslutas till trådlösa nätverk och har en tvåmegapixel-kamera. Telefonen blir den den första på marknaden som bygger på det förbättrade operativsystemet Symbian OS version 9.1.
P990 som börjar säljas i butik under första kvartalet 2006 är också, förutom den uppgraderade versionen av operativsystemet Symbian, som första telefon på marknaden försedd med programvaruplattformen UIQ3.

Sony Ericssons första smartphone för 3g

Den stora fördelen med UIQ3 är att det är en öppen plattform som gör det möjligt för applikationstillverkare att ta fram lösningar med en gemensam programkod för alla UIQ3-telefoner. Applikationerna kommer sedan att automatiskt anpassas till den telefon den körs på, i det här fallet P990.

Telefonen har en utfällbar knappsats som man kan skriva meddelanden på, men har också en tryckkänslig QVDA-bildskärm. Telefonen kan hantera så kallad multitasking tack vare den nya förbättrade programvaruplattformen, det vill säga skicka och ta emot e-post samtidigt som man pratar i den. Telefonen har ett inbyggt användarminne på 80 MB, men extra minneskort på upp till 4 GB kommer att finnas att köpa.

Andra nya funktioner är automatisk tidzonsanpassning i kalendern och en uppgradera programvara för pc-synkronisering. Den inbyggda kameran med 2 megapixel har autofokus, digital zoom och fotoljus.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.