Sony Mobiles testlabb i Lund får omstart

Tech Mahindra köper Sony Mobiles interna testlabb i Lund. Planen är att anställa ett 40-tal personer de närmaste tre månaderna.

Sony Mobiles testlabb
i Lund får omstart

Som mest har det arbetet ett 30-tal personer på Sony Mobiles interna testlabb i Lund. När Tech Mahindra nu tar över är det bara ett tiotal kvar, men ambitionen är att verksamheten ska bli större än någonsin.

– Vi ska konvertera det interna testlabbet till en oberoende och certifierad tredjepartsaktör. Sony Mobile fortsätter initialt att vara den största kunden, men det kommer snabbt att förändras, säger Rajesh Thomas, chef för Tech Mahindra i Norden och Baltikum.

Tech Mahindra har redan avancerade testlabb i indien och USA. Köpet från Sony Mobile markerar en satsning i Europa, särskilt i Norden, och innebär att de kan komma igång på rekordkort tid. Normalt tar det annars runt nio månader att sätta upp och få ordning på allt i en sådan här testmiljö.

Telia bland kunderna

Rajesh Thomas vill inte avslöja köpesumman. Han medger ändå att de gör en bra affär och att de har kommit över utrustning som är värd många miljoner dollar.

Basen i verksamheten är tester för att verifiera och validera att uppkopplade enheter fungerar mot de standarder som finns. Man vänder sig då till både tillverkare och operatörer.

Förutom Sony Mobile står redan Teliasonera med på kundlistan. Där har Tech Mahindra assisterat vid systemintegration, nätmigrering och på m2m-sidan.

– Med Lund som innovationscenter kommer vi att gå mot flera relaterade marknader, som m2m, telemedicin och underhållning. Alla sådana tjänster behöver föregås av tester. Det är en viktigt drivkraft bakom vårt köp av labbet, säger Rajesh Thomas.

Sony fokuserar på mjukvara

Bengt-Arne Molin, chef för Sony Mobiles sajt i Lund, beskriver försäljningen som ett strategiskt drag i förändringen av verksamheten:

– Vi fortsätter att fokusera på vår kärnkompetens för mjukvaruutveckling här på vårt center i Lund. Våra test ingenjörer har ett utmärkt rykte och Tech Mahindra expertis inom testfältet gör dem till ett starkt alternativ med några positiva ömsesidiga möjligheter inför framtiden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.