Sonyericssons musikmobiler når butikerna

I dagarna kommer Sonyericssons så kallade Walkman-mobiler att nå butikerna. Med W800 och budgetvarianten W550 har bolaget tagit fram ett sortiment med produkter som lika mycket är mobiltelefoner som musikspelare.

Sonyericssons musikmobiler når butikerna

Sonyericsson W800 är den första produkten som kombinerar mobiltelefon, digital musikspelare av walkman-kvalitet med upp till 30 timmars speltid och en två-megapixelkamera.

Utmanar musikspelare

Arvet från Sonys Walkman-produkter gör W800 till en utmanare på marknaden för digitala musikspelare. Ljudkvaliteten ska vara förstklassig. W800 levereras med bra hörlurar och är kompatibel med standardfilformaten mp3 och aac. Lagringsutrymmet för musik är väl tilltaget, det medföljande Memory Stick Duo-kortet på 0,5 GB rymmer cirka 150 låtar eller 10–12 fullängdsalbum. Den klarar 15 timmars speltid med telefonen påslagen och upp till 30 timmar om telefonen inte är på.

Den andra modellen, W550, är en lite billigare variant som rikar sig till den unga marknaden. Till skillnad från W800 har den inte plats för minneskort, men har 256 MB internminne. Det är också möjligt att stänga av telefonen och enbart använda den som musikspelare.

Inbyggd spelkonsol

De båda telefonerna är också utrustade med kameror och medan W800:an har en 2 megapixelkamera har W550 en 1,3 megapixelkamera. W550 fungerar också som spelkonsol där det går att spela spel med tvåhandsfattning, med bildskärmen i vågrätt läge.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.