SOS Alarm lanserar 112-app

Appar En lösning för att ge snabb, relevant och pålitlig info. SOS Alarm har nu lanserat en 112-app.
– Appen finns där som en extra trygghet om någonting inträffar, säger Niclas Choldoov på larmcentralen.

SOS Alarm lanserar 112-app

Den nya appen gör att den som ringer via appen automatiskt även skickar med sin position till SOS Alarm. Information som gör det lättare för hjälpen att komma fram till rätt plats. Utan app behöver den hjälpsökande uppge adress, eller på annat sätt beskriva var man befinner sig. För dessvärre har SOS Alarm i dag inte möjligheten att positionera hjälpsökande.
– Befinner man sig ute i naturen eller på en bilväg kan det vara svårt att uppge var man är. Genom appen skickas din exakta position automatiskt till SOS Alarm. Med snabbare och mer exakt positionering kan fler liv räddas, säger Niclas Cholodov, produktägare för appen på SOS Alarm.

Men positionering är inte det enda som appen ger. Den ger även information om olyckor som sker i närheten och kan ta emot så kallade VMA (viktigt meddelande till allmänheten) samt annan liknande krisinformation.
– Den ger information i realtid om till exempel en brand eller en bilolycka inträffar i din närhet. Det är en app som du förhoppningsvis aldrig behöver använda – men som kan rädda liv när krisen verkligen är framme, säger Niclas Cholodov.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!