SOS Alarm och Mobyson samarbetar om larmtelefoni

Tillsammans ska de två företagen leverera paketlösningar där Mobyson står för tekniken och SOS Alarm hanterar larm och skickar rätt hjälp.

SOS Alarm och Mobyson 
samarbetar om larmtelefoni

Det är de stora yrkesgrupper som på olika sätt arbetar i riskfyllda eller hotfulla miljöer som samarbetet mellan SOS Alarm och Mobyson riktar in sig på. Med en säkerhetstelefon, i form av antingen en larmdosa eller mer ordinär telefon med larmknapp, kan den som råkar ut för en olycka eller ett överfall larma SOS Alarm som får personens position via GPS och därefter kan skicka hjälp.

Hårdvaran i form av telefon levereras färdigkonfigurerad av Mobyson. Eftersom tillgängligheten är avgörande har kunderna också tillgång till utbytestelefoner om någon skulle gå sönder.

Öppnar ny marknad

– Avtalet med SOS Alarm öppnar för en ny marknad där vi med vår branschkompetens och erfarenhet kan hjälpa kunder som har personal som arbetar i utsatta situationer. SOS Alarm ställer mycket höga krav på sina samarbetspartners och att de väljer oss för samarbete kring säkerhetslösningar är ett starkt bevis för att våra lösningar är marknadsledande, säger Marie Loverfelt, VD för Mobyson Business Solutions.

Samarbetet ska redan ha resulterat i den första gemensamma affären där en icke namngiven svensk kund tecknat ett treårsavtal värt cirka 2,5 miljoner kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.