SOS Alarm skär ner

I juli nästa år lägger SOS Alarm ner sina larmcentraler i Skellefteå, Gävle och Eskilstuna. Sammanlagt berörs 50 tjänster.

SOS Alarm skär ner

Omstruktureringen lär komma sig av en önskan att samla sin specialistkompetens på ett mindre antal enheter. Något som anställda befarar ska minska säkerheten genom att lokalkännedomen försvinner.

Men enligt SOS Alarm kommer beslutet att stänga larmcentralerna inte att få någon negativ inverkan på 112-tjänsten, då dagens mer avancerade teknik gör att alla centraler står rustade att besvara nödsamtal från hela landet – oavsett var man råkar befinna sig.

Ger upp Trygghetslarm

SOS Alarm kommer också att överlåta tjänsten Trygghetslarm till Tunstall, ett företag specialiserat på trygghetsteknik och systemlösningar. Tjänsten är till för att äldre och människor med funktionsnedsättning snabbt sätt ska få hjälp av, i första hand, kommunal hemtjänst.

– Våra kunder kommer att vara i goda händer och få den uppmärksamhet de förtjänar, samtidigt som vi får en möjlighet att kunna fokusera på utveckling av tjänster som bidrar till ett tryggare samhälle enligt vårt samhällsuppdrag, säger Maria Valentin, affärsområdeschef för säkerhet, jourtele och trygghetstjänster på SOS Alarm.

Arbetet med att överföra avtalen till Tunstall inleds under september och pågår fram till februari 2013.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.