Sossarna köper telefoni från TDC

Från slutet av november är TDC ny leverantör av ip-telefoni till Socialdemokraterna.

Socialdemokraterna har de senaste åren byggt ett eget wan-nät i hela landet och tidigare haft Nord Solutions som leverantör av växel- och telefonitjänster från en Telepo-plattform (se länkad artikel). Nord-koncernen har dock gått i konkurs. Partiet har därför tvingats se sig om efter en ny leverantör.

TDC har sedan tidigare levererat wan-lösningar till Socialdemokraterna. Nu utökas det förtroendet då partiet väljer en ip-lösning med telefoni och växel som tjänster från operatören.

Tjänsterna levereras tillsammans med teknik från Alcatel-Lucent, där utrustning placeras både i operatörens hostinghall samt hos Socialdemokraterna. Detta uppges ge en tillförlitlig lösning med säkerhet i form av redundans. Med telefoni som tjänst ska det även vara enkelt att växa efter behov.

– På det här sättet får vi bättre och stabilare telefonitjänster genom TDC, som blir helhetsleverantör av både telefoni och wan-tjänster, säger Bertil Stockhaus, vd för Socialdemokraternas Hus AB.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.