Så snabbt växer Spacex bredband via satellit

bredband Starlink finns i 25 länder och har över 145 000 användare.

Så snabbt växer Spacex bredband via satellit

Entreprenören Elon Musk ligger bakom Spacex och dess satellitbaserade bredbandstjänst Starlink. Nu har företrädare för Spacex berättat att man har över 145 000 användare av tjänsten spridda över 25 länder.

Det är 5000 fler användare än vad Starlink hade i början av november, något som enligt CNBC vittnar om att tillväxten har bromsats in. Starlink har tidigare berättat om att bristen på halvledare har gjort att man varit tvungna att minska produktionstakten och tidigare har man utökat antalet användare med omkring 11 000 per månad sedan starten i oktober 2020.

Tusentals satelliter i omloppsbana

Starlink bygger på att användaren monterar en utomhusantenn på taket, som sedan kommunicerar med satelliter i rymden. Nyligen sköt företaget upp ytterligare 49 satelliter med hjälp av en Falcon 9-raket från Spacex och planen är att man så småningom ska ha tusentals satelliter i omloppsbana runt jorden och kunna leverera bredbandsuppkoppling till alla platser på jorden.

Sammanlagt 35 uppskjutningar av Starlinksatelliter har skett sedan den första omgången 2019.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.