Spacex vill skapa globalt rymdinternet

Internet Rymdföretaget Spacex har sökt tillstånd för att bygga upp ett omfattade satelitnätverk i rymden. Syftet är att ge höghastighetsinternet var du än befinner dig på jorden.

Spacex, som grundades av Elon Musk – mannen bakom bland annat Tesla och Paypal – sysslar normalt med privata rymdresor. Men företaget har också satsat en del på kommunikation och redan 2015 presenterade man sina planer på internet i rymden.

Nu har en officiell förfrågan skickats in till Federal communications commission, USA:s motsvarighet till svenska Post- och telestyrelsen, uppger Reuters. I ansökan framgår att Spacex totalt vill skicka upp 4 425 sateliter, vilka ska ge en global internettäckning med hög hastighet.

I ansökan skriver Spacex bland annat att systemet är utformat för att ge en stor bredd av bredband- och kommunikationstjänster för allt ifrån konsumenter till regeringar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.