Spam största säkerhetsboven

Multinationella företag blir allt bättre på att skydda sig mot attacker. Däremot utgör spam och virus stora problem, speciellt de former som förekommer vid trådlös kommunikation. Mer än hälften av de svarande ser dessa som ett “stort” alternativt “mycket stort hot”.

Det visar en ny undersökning från Equant, där CIO:er för multinationella företag tillfrågats om it-säkerhet. En tredjedel av de svarande kom från Norden. Hela 64 procent anser att deras företag är bättre skyddade mot attacker än de varit tidigare år. Nära en tredjedel anser sig vara lika skyddade som tidigare, och endast 6 procent anser att de är sämre skyddade.

Undersökningen visar också att säkerhetsfrågor växer i betydelse hos de multinationella företagen, både när det gäller grad av uppmärksamhet och storlek på budget. 87 procent av de svarande kommer att spendera mer pengar på säkerhet under det kommande året än vad de gjort tidigare.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.