Sparade halv miljon på operatörsbyte

Bytet av operatör blev en lönsam affär för Cloetta som tog hjälp av Teledesign med förhandlingarna.

Hos Cloetta var det dags att titta över avtalen kring telefoni och dataförbindelser. Tidigare har man haft TDC som operatör men nu är det i stället Tele2 som får leverera såväl mobil och fast telefoni som datanät. Totalt handlar det om kommunikation för omkring 2 miljoner kronor. Sett i det perspektivet är besparingen på över en halv miljon kronor i jämförelse med tidigare betydande.

– Vi tog med Teledesign i upphandlingen och fick ett stort förtroende för deras branschkännedom. De förhandlade också fram betydligt bättre priser än vad vi hade förväntat oss. Portering och flytt gick bra så nu ser vi fram emot att vara kunder hos dem, säger Bengt Sjöberg, chef för it och intern service hos Cloetta.

De nya avtalen gäller i två år för telefoni och tre år för datanät.

En kontaktyta

Teledesigns affärsidén är att agera mellanhand mellan slutkunden och operatören. Alla kontakter mellan kunden och operatören går via Teledesign som både hjälper till att förhandla priser och fungerar som kundtjänst när det gäller alla typer av ärenden. Företaget är återförsäljare för ett flertal operatörer, både Tele2 och TDC finns med på listan. Men några sura miner från TDC för att man hjälpt Cloetta att byta leverantör har man inte sett, menar vd:n Christian Hed.

– Jag tror att de har full förståelse för att Cloetta valde en annan leverantör nu när det skilde så mycket i pris.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.