Sparar kvarts miljon med bättre energikoll

Affärerna 2013 valde operatören Tre att hoppa på Ciscos lösning Energy Management Suite, som används för att skaffa bättre koll på energianvändningen. Nu har det visat sig vara bra inte bara för miljön utan också för det ekonomiska.

Bakgrunden till satsningen var att Tre 2013 slog fast ett antal miljömål, vilket bland annat inkluderade ”Rutin för nedsläckning av elektronisk utrustning när de inte används” och ”Kartlägga ökad energianvändning i butiker”. Man valde då att gå vidare med Ciscos lösning Energy management suite som gör det möjligt att bättre kontrollera och styra elförbrukningen med hjälp av uppkopplad utrustning som kassadatorer, skrivare, displayskärmar med mera. Idag har det visat sig att det var en god investering, på mer än ett område.

– Vår elnota har sänkts med över en kvarts miljon kronor per år i Sverige och Danmark. Men den stora vinsten ligger självklart i den minskade miljöbelastningen. Vi har sänkt vårt koldioxidavtryck med 100 ton per år, säger Per Tilkku, miljöchef för Tre i Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.