Sparfokus riskerar outsourcingprojekt

För att effektivisera och förbättra sina processer outsourcar allt fler nordiska organisationer, men företag som bara satsar på kapade kostnader riskerar att misslyckas. Det visar en studie från Ernst & Young.

Studien beskriver hur nordiska företag, som är framgångsrika med sin outsourcing, arbetar.

– Vi befinner oss i en tuff tid där det blir allt viktigare att reducera kostnader och fokusera på sin kärnkompetens. Då är det frestande att lägga ut någon del av verksamheten för att pressa kostnaderna på kort sikt. Men om företagen ska lyckas med sin outsourcing krävs en genomarbetad strategi och ett gediget arbete, säger Magnus Kuchler, ansvarig för rådgivning inom outsourcingfrågor på Ernst & Young.

Grundligt förarbete

Argumenten för att outsourca är fokus på kärnverksamheten, kostnadsbesparingar, flexibel leveranskapacitet och tillgång till ny kompetens och teknik. Studien visar att de företag som gör ett grundligt förarbete blir nöjda med sin nya lösning och uppnår en verksamhet som är flexibel för omvärldens förändringar.

Studien bygger på intervjuer med ett trettiotal av nordens största företag som lagt ut en eller flera funktioner på entreprenad.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.