Batterisnålare smarta klockor med ny processor

Android Wear Med Snapdragon Wear får tillverkarna av smarta klockor äntligen tillgång till ett systemchip som är byggt för ändamålet.

Batterisnålare smarta klockor med ny processor

Det trista med smarta klockor är fortfarande att de kräver laddning stup i ett. Av naturliga skäl är det svårt att trycka in ett jättebatteri i ett armbandsur så komponenterna behöver vara riktigt strömsnåla om man ska kunna få till vettiga batteritider. Dessvärre har det saknats systemchip, det vill säga processorer och grafikkretsar, som utvecklats speciellt för wearables baserade på Googles operativsystem Android Wear. I de flesta tillverkares klockor sitter därför Qualcomms Snapdragon 400-chip, samma krets som används i massor av mobiltelefoner vilka har helt andra batteriresurser.

Nu klämmer i alla fall Qualcomm ur sig sitt första riktiga chip för smarta klockor, Snapdragon Wear 2100. Chipet är både 30 procent mindre rent fysiskt och 25 procent batterisnålare än mobilprocessorerna och kommer i versioner med eller utan stöd för uppkoppling direkt mot mobilnätet. De första klockorna med den nya systemkretsen lär dyka upp under andra halvåret i år så med lite tur kan vi få en första glimt av dem under årets Mobile World Congress i slutet av februari.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.