Spray höjer säkerheten

Ökade hot mot mejl gör att Spray nu höjer säkerheten. Alla användare får nu tillgång till en tjänst ska bland annat ska skydda mot så kallat nätfiske, phishing.

Nätfiskare som via så kallad phishing använder falska avsändaruppgifter för att försöka stjäla id-uppgifter och lösenord ska Spray nu sätta stopp för. Alla Sprayanvändare får tillgång till tjänsten Protek-On, som är en integrering av de två ledande säkerhetsteknologierna, Domain Keys och Sender Policy Framework (SPF). Integreringen av de två systemen ger Sprays mejlanvändare ett utökat säkerhetsskydd mot mejl med falska avsändaradresser. Sprays säkerhetslösning garanterar att inkommande mejl har kända, och därmed verifierade avsändare. Om det nya systemet upptäcker en falsk avsändare klassificeras mejlet som ”misstänkt” och styrs bort från mottagarens in-box.

Tre steg

Säkerhetsfunktionen i Protek-On är uppdelad i tre olika steg. I det första steget, förebyggande filtrering av spam och virusinfekterade mejl, blockeras e-post från falska avsändaradresser. Även e-post som inte är av godkända format blockeras. Det andra steget innebär filtrering av mejl beroende på innehållet i spam och virusinfekterad e-post. Det sista steget i Protek-On styrs av användaren själv. Användaren kan skapa egna så kallade svarta listor, och rapportera spam-försök.

Protek-On är tillgänglig med omedelbar verkan för Spray Premuim Mail-användare. Användare av Sprays gratismejl har tillgång till en basversion av Protek-On.

Nätfiske växande problem

Under det andra halvåret 2004 ökade de så kallade phishing-mejlen med 366 procent. Så sent som för en vecka sedan gick PTS ut i varningskampanj kring phishing. De ekonomiska förlusterna till följd av den här typen av “fiskande efter lösenord”, som ofta riktar sig mot bankkunder, uppskattas till mångmiljonbelopp.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.