Stabilare koppling till Azure-molnet

Molntjänster BTs kunder får en motorväg rakt in i Microsofts Azure-plattform. Genom att undvika att skicka trafiken över det publika nätet kan man garantera lägre en stabilare och säkrare anslutning med lägre fördröjning.

Stabilare koppling till Azure-molnet

BT ansluter till tjänsten Azure Express Route genom ett globalt avtal med Microsoft. Det ger BTs kunder möjlighet att nå Microsofts molnplattform direkt via operatörens ip-vpn. Man skapar en så kallad hybridmiljö som omfattar företagets nätverk och datacenter och Azure-plattformen.

Tjänsten väntas bli tillgänglig i Europa under sommaren 2014 genom direkt uppkoppling mot Microsoft Azures datacenter i Dublin och Amsterdam.

– IT-avdelningar ställs inför samma typer av utmaningar världen över. Molnet erbjuder fördelar i form av flexibilitet och lägre kostnader, men säkerheten och tillförlitligheten vad gäller tillgång till data och applikationer är fortfarande hinder för att börja använda sig av tekniken. Vi hjälper kunder bygga sina egna hybridmolnstrategier genom att koppla samman BT:s expertis och globala nätverk med Azure-plattfomen, säger Luis Alvarez, vd på BT Global Services.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.