Det låter kanske lite motsägelsefullt, men många gånger kan det vara ett klokt beslut att stänga av sin egen kamera när man går in i ett videomöte.
Psykologen: Därför ska du stänga av kameran på videomötet
samarbete Ökad produktivitet och minskad trötthet. Det kan bli resultatet om du väljer bort kameran på nästa videmöte.
Någonting är fel
Läs vidare – starta din prenumeration
- Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
- Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
- Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
- Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Det visar en undersökning som genomförts av psykologer vid University of Arizona under fyra veckors tid.
Anledningen ska vara att en del personer fokuserar på sitt eget ansikte i stället för att lyssna på vad som sägs under mötet och delta aktivt . Genom att stänga av kameran kan du helt enkelt bli mer produktiv och mindre uttröttad.
Känner sig uttittade
– Under videomöten känner en del personer sig “uttittade”, något som gör att man hyperfokuserar på sitt ansiktsuttryck och på hur andra personer tolkar det, säger Allison Gabriel vid University of Arizona till Cnbc.
Det är, enligt forskarna, inte någon bra lösning att helt avstå från videomöten. Däremot är det bra att låta deltagarna själva välja om de vill synas i bild. En rekommendation är också att organisationen ser till att ha en löpande diskussion om etikett i samband med videomöten och vilka förväntningar som finns för specifika möten.
Naturligt med få deltagare
Allison Gabriel rekommenderar att man varje morgon går igenom dagens kommande videomöten och i förväg bestämmer när kameran ska vara påslagen och inte. Vid möten med få deltagare känns det oftast mer naturligt att ha kameran igång.