Starface på svenska

Den prisbelönta tyska ip-växeln Starface finns nu på svenska och med svensk representation via Migrax.

Starface är en Asterisk-baserad, plattformsoberende ip-pbx med fokus på integration, flexibilitet och användarvänlighet. I den nyligen lanserade version 3.0 har man satsat på färdig integration med bland annat Outlook, Lotus Notes och ett flertal crm-system som exempelvis salesforce.com och Sugar crm. Växeln har även avancerade funktioner för konferenstelefoni och ett enkelt men kraftfullt modulsystem där användarna kan skapa nya funktioner med dra-och-släpp.

– Både vi och den tyska leverantören jobbar kontinuerligt med att utöka växelns funktionalitet och underlätta för användarna. Just nu jobbar vi vidare på anpassning av växeln till svenska förhållanden och utbildning av återförsäljare, berättar Lasse Larsson på Migrax.

Mjukvara eller appliance

Kunder kan välja att köpa enbart mjukvara eller kompletta produkter med växeln installerad på en av två hårdvaruplattformar. Den mindre med fyra bri-gränssnitt utöver ip kostar 10 000 kronor inklusive en användarlicens och hanterar max 100 användare medan den större plattformen ligger på 30 000 kronor.

Licensmodellen är rak och priset ligger på ca 1000 kronor per användare exklusive moms. Den nyfikne kan även ladda ned en version med full funktionalitet för hemmabruk.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.